Набивання цигаркових гільз ароматним тютюном – улюблена справа досвідченого поціновувача з великим стажем куріння. Що ж найголовніше у цьому процесі? – У процесі забивання ароматних самокруток головну роль відіграє безпосередньо сама вихідна сировина – тютюн. Від якості тютюну залежатиме кінцевий результат, а саме: зовнішній вигляд сигаретної гільзи, смакові та ароматичні якості при курінні, щільність утрамбування сировини всередині гільзи для сигарет.
Наскільки потрібно щільно набити сигаретні гільзи тютюном для максимального смаку, вирішує кожен поціновувач ароматних самокруток індивідуально. Початківці майстри hand made самокруток зазвичай віддають перевагу легкості в процесі куріння, віддаючи перевагу приємним смаковим відчуттям і легким фруктовим або шоколадним післясмаком. У такому разі підійде нещільне утрамбування тютюну в цигаркову гільзу. Сировину варто вибирати великої та середньої нарізки. Любителям міцної самокрутки краще звернути увагу на сорти тютюну з більш високим вмістом нікотину. Перед набиванням сигаретної гільзи потрібно додатково подрібнити локшину тютюну вручну або за допомогою спеціальної машинки.
Гільза для забивання всередину тютюну або сигаретна гільза - це готова конструкція для створення ароматної самокрутки з вбудованим фільтром і щільно склеєними краями. Виготовляють цигаркові гільзи з тонкої щільної целюлози, рисового паперу, паперу з льону. Зовнішній вигляд гільзи для сигарет максимально нагадує готову сигарету з магазину, лише порожню. Гільза для сигарет може бути тонкого діаметру (slim) та звичайного. Фільтри усередині сигаретної гільзи можуть також відрізнятися за рівнем щільності фільтрового волокна. Таким чином, регулюється кількість попадання нікотину з димом усередину організму. Тому виникає багато питань, як правильно забивати тютюн у цей порожній простір цигаркової гільзи?
Як набити цигаркову гільзу, щоб вона була рівною і добре тягнулася? – Для цього потрібно час та бажання експериментувати з тютюном від різних виробників. З першого разу виготовлення домашньої самокрутки вдається складно. Існують різні способи забивання цигаркових гільз тютюном або тютюновою сумішшю. Залежно від досвідченості курця та особистих суб'єктивних переваг визначається найзручніший спосіб для кожного конкретно.
Серед інших варіантів найбільше користуються популярністю такі 3 способи забивання гільз для сигарет:
Кожен із представлених способів має особливості та нюанси. Вибрати найбільш підходящий та комфортний варіант можна лише шляхом випробування кожного методу власноруч.
Перед використанням будь-якого із способів забивання сигаретних гільз, потрібно підготувати тютюн або курильну суміш. Якщо тютюн вологий і щільно упакований у спеціальні кисети - його необхідно витягнути і розпушити пальцями рук, після чого трохи просушити в духовці або на сонячному проміні. Якщо тютюн нарізаний великою локшиною по 18-22мм - його необхідно попередньо подрібнити електричною машинкою або нарізати ножицями вручну. Ідеальна довжина локшини – від 6мм до 8мм. Тоді цигаркова гільза забивається рівно і щільно.
Правильно набити цигаркові гільзи електричною машинкою зможе кожен новачок у курильній справі. Машинка електрична для набивки сигарет і гільз проста у використанні. Для цього слід використати прості рекомендації:
Початківці цінителі сортового тютюну часто стоять перед вибором аксесуарів для виготовлення самокруток. Як правильно робити набивання гільз для цигарок за допомогою механічної (ручної) машинки для виготовлення сигарет? Механічна машинка для набивки сигаретних гільз має більш просту конструкцію та маленькі габарити в порівнянні з електричним аналогом. З переваг користувачі зі стажем відзначають довговічність, компактність та простоту використання.
Щоб правильно набивати цигаркові гільзи машинкою механічною (ручною), потрібно дотримуватися кількох простих рекомендацій:
Даний спосіб викликає найбільше питань у початківців поціновувачів домашнього виробництва самокруток. Як набити сигаретну гільзу без машинки рівно та акуратно? Спираючись на прості рекомендації, набивання цигаркових гільз без машинки вручну пройде гладко: